Veiligheidskeuring

 

VA-keur

va-keur Door tractoren en machines te testen en te keuren wordt de bedrijfszekerheid vergroot. Ook is het verplicht dat uw arbeidsmiddelen veilig zijn en jaarlijks geïnspecteerd worden. Wij hebben meerdere keurmeesters die volgens de VA-keur mogen keuren.  Bij de VA-keuring wordt niet alleen de Arbotechnische kant qua veiligheid bekeken, ook de technische staat van een tractor of machine wordt beoordeeld en beproefd. Een standaard keuringslijst wordt online ingevuld, het rapport kan per email verzonden worden en (wanneer u dit aangeeft) u kunt een keuringsherinnering ontvangen. Wij hebben keurmeesters voor het keuren van onder andere:
-Tractoren/zelfrijders
-(Getrokken) werktuigen
-Gereedschappen/stellingen/ladders
-Versnipperaars
-Gazonmaaiers/tuin en park machines
-Enz enz

Ook keuren wij alle denkbare arbeidsmiddelen. Dit kunnen elektrische apparaten zijn zoals een haakse slijper of een boormachine, deze vallen onder NEN3140. Het kunnen ook niet-elektrische arbeidsmiddelen zijn zoals een slagmoeraanzetter, een assteun of een garagekrik.

Technische toestand van uw voertuig

Het is niet verplicht, maar wij kunnen ook verder ingaan op de technische toestand van uw machines. Hierdoor kunnen er technische gebreken vroegtijdig worden vastgesteld om stilstand en/of grote reparaties te voorkomen. Wij kunnen buiten de standaard inspecties onder andere: airco’s testen/vullen, remvertraging meten, oliepompen testen en vermogen meten. Hierdoor bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare machine.

Vermogenstester Eggers PT301

De  Eggers vermogenstester type PT-301, die wij gebruiken, kan tot 800 Pk meten. Dit is geen waterrem, maar een elektrische rem (klik hier voor meer uitleg). De meetgegevens zijn altijd juist omdat deze tester geen slijtage heeft. Via de software die rekening houdt met zaken als luchtdruk en luchttemperatuur, kunnen wij een volautomatische meting uitvoeren met uitdraai van grafiek en tabel. Vermogen en koppel worden hierdoor zichtbaar. Ook kunnen we door het belasten van de motor snel mankementen zoals bijvoorbeeld lekkages opsporen. De mechanisch geregelde motoren kunnen wij op de fabrieksgegevens afstellen. Bij common-rail motoren kan er bij afwijkingen een aanpassing in de software gedaan worden.

Deze vermogenstester beschikt ook over een stand waarmee het draaimoment exact geregeld kan worden. Hiermee kunnen wij de slipkoppeling van een aftakas testen en juist afstellen voor behoud van uw werktuig.

vermogenstest john deere 7400 hakselaar measuring enginge output forage harvester

Vermogen meten van een hakselaar